Blogg

RSS

Flytta tunga maskiner - ett jobb för proffs

20 May 2023

Att flytta tunga maskiner är långt ifrån en ovanlig företeelse. Dels så kan flyttar av maskiner ske inom det befintliga lokalerna och där man exempelvis som företag vill skapa ett bättre flöde och öka sin effektivitet. Dels så kan det också handla om att en gammal maskin spelat ut sin roll och ska ersättas med en modern sådan.

Oavsett vilket: att flytta tunga maskiner är inte ovanligt - men det bör alltid ske av ett professionellt företag som specialiserat sig på tunghantering. Detta av flera olika skäl och här nedan följer några av dessa:

 • Arbetet är farligt. Att flytta tunga maskiner är livsfarligt och det är det som en direkt följd av att man, helt enkelt, vid ett lyft kan hamna under maskinen eller i övrigt klämma sig. Att flytta tunga maskiner kräver exempelvis kranbilar eller liftar och där alla som är med i lyftet dels är vana vid att arbeta tillsammans - och dels också kommunikativa medan arbetet pågår. Varje lyft är unikt sett till att det alltid handlar om nya miljöer, lokaler och förutsättningar.
 • Arbetet måste planeras. Inför ett lyft av en tung maskin så måste först en gedigen riskanalys ske. Företaget går igenom var problem kan uppstå, vilka risker som kan finnas - och hur man undviker dessa. Analysen ligger till grund för hur arbetet ska se ut.
 • Utbildningen gör skillnad. Ett företag inom tunghantering har en gedigen utbildning i ryggen där exempelvis Säkra Lyft är inkluderat. Utbildningen visar hur man lyfter säkert, hur exempelvis attityder kan påverka och varför det är viktigt att hela tiden kommunicera.
 • Transporten ingår. Att få en ny maskin på plats innebär även att den A) ska transporteras till lokalerna och B) att den gamla maskinen ska transporteras bort från dessa. Just tungtransport måste ske med rätt typ av fordon och i många fall kan man behöva speciella tillstånd för detta. Med rätt företag så får man en skräddarsydd tjänst från start till mål.

Tunghantering - tips och råd

11 Apr 2023

Har du planerat att flytta något tungt? Att flytta exempelvis ett piano eller ett kassaskåp kräver kunskap och - i vissa fall - rätt maskiner. Man kan exempelvis tvingas ta pjäsen utanför huskroppen och i så fall också via en kranbil. Tunga lyft är krävande och inte enbart rent fysiskt: de är krävande sett till att de också kommer med en planering som måste vara vattentät.

Företag som erbjuder tunghantering är därför de du ska vända dig till om du behöver hjälp med att flytta något som du själv inte klarar av att lyfta och bära tillsammans med dina vänner. Du betalar för en tjänst som kräver det lilla extra - och på köpet får du dels allting levererat i ett och samma stycke, och detta utan att någon gjort sig illa. Vi tänkte ge några goda råd gällande tunghantering och hur man ska tänka om man behöver hjälp med tunga lyft - enligt följande:

 • Se till att det finns kunskap. Tyvärr kan man se att många flyttföretag erbjuder tunghantering som en tjänst, men där man egentligen saknar den rätta kunskapen. Det kan innebära skador på både person och föremål. Ett enkelt sätt att säkerställa kvalitet är att se om företaget även erbjuder tunghantering för industrier och för exempelvis verkstäder. Lyft av tunga maskiner är en helt annan femma och kan man erbjuda den tjänsten så har man också den rätta kompetensen och kunskapen för att hjälpa dig.
 • Utbildning. Säkerheten måste komma i första rummet vid tunghantering och hur man tar sig an ett uppdrag ska också vara frukten av en riskanalys och en planering. Företag som är utbildade - gärna enligt Safe Construction - vet hur riskerna ser ut och vilka metoder som är bäst lämpade för varje enskilt lyft och transport.
 • Försäkring. Viktigt är att företaget du anlitar har en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador. Vissa företag kan även erbjuda tilläggsförsäkringar om det handlar om föremål som har ett extra högt värde.

Val av mäklare i Upplands Väsby

7 Apr 2023

Det var dags att sälja lägenheten i Upplands Väsby och hitta ett hus. Nu var frågan vad de skulle tänka på för att hitta rätt mäklare till försäljningen.

När de köpte sin första lägenhet ihop så hade de precis slutat studera och börjat jobba. De hade aldrig ägt någon bostad förut och kände att de inte hade varit så duktiga på att veta vad de ville och inte ville. Och mäklaren hade visst varit bra, men samtidigt väldigt påstridig och det hade gjort att de kände sig lite överkörda efter köpet.

Nu när de själva skulle sälja lägenheten så ville de inte använda sig av samma mäklare. De letade därför igenom utbudet i Upplands Väsby, för att se vem som de skulle anlita till lägenhetsförsäljningen. Och ganska snabbt hittade de namnet på en mäklare som de kände igen från en väns försäljning. En mäklare som de tyckte mycket om.

Mäklare till hjälp i Upplands Väsby

De flesta mäklare är mycket lika varandra, och grunderna för hur de utför sitt arbete är identiska. Men ändå kan man ha vissa punkter som man vill få uppfyllda, för att kunna säga att man har hittat rätt mäklare i Upplands Väsby.

För paret hade det handlat om priset på tjänsten, att annonsering på sidor på internet ingick och att de till och med fick en gratis homestyling. Det var något som de inte hade funderat på, men som tydligen var något som mäklaren hade valt att prova på som extra lockbete för kunderna.

Flyttfirma eller inte?

19 Mar 2023

Att använda sig av flyttfirma eller inte, när man ska flytta, handlar ofta om ens ålder, ekonomi och tidigare erfarenhet av flyttar. Alla varianter är tillåtna.

Dags att flytta? Spännande. En helt ny tillvaro som bara ligger och väntar på dig, som ett nytt kapitel i ditt liv. Oavsett om du ska flytta till Stockholm, därifrån, eller från respektive till något annat ställe i vårt avlånga land, så innebär det förstås en del jobb med att flytta. Och vissa kostnader brukar också vara oundvikliga.

Om man är ung och kanske inte har den bästa ekonomin, men istället gott om energi och krafter, så kan man fixa en hel del själv. Om man inte ska flytta så långt så kan det räcka att hyra en mindre skåpbil och ta sakerna i omgångar. Förhoppningsvis har man också en eller annan vän som gärna ställer upp och hjälper till.

Plocka godbitarna från flyttfirman

Den som hunnit klättra på inkomststegen, och börjat bli lite mer bekväm av sig, väljer istället oftast att lägga lite pengar på en riktigt bra flyttfirma. Att låta någon annan fixa flyttstädningen är också en självklarhet. Det blir helt enkelt bäst så. Och hellre en kostnad än att behöva lägga arbete på att göra saker själv.

Flyttexperten, alltså den som redan hunnit flytta ett flertal gånger i livet, kanske kompromissar lite. Hen hör sig för med en flyttfirma som fått bra omdömen gällande vilka tjänster de erbjuder. Tar in en offert och sållar ut det som känns prisvärt.

Mäklare har flera objekt till salu i Sundsvall

30 Jan 2023

Kontaktar du en mäklare i Sundsvall ska du se att hen har flera objekt till salu som kan intressera dig. Ett av dem kanske visar sig vara ditt drömställe.

Om du skulle hitta ett ställe som är ditt drömställe och du vill ge ett bud för att kunna köpa det är det viktigt att du först kollar så det inte finns några fel där. Det kallas undersökningsplikt. Då tar du dit en besiktningsman som går igenom byggnaden. Det är ett synnerligen bra sätt att se till att du inte köper grisen i säcken.

Det är inte bra att köpa ett hus eller en lägenhet utan att veta hur det ser ut i grunden och botten. Innan du lägger ett bud är det bra att se över om det kan finnas några skavanker som du kommer behöva åtgärda i framtiden.

Mäklare i Sundsvall köper och säljer byggnader och andra fastigheter

Som mäklare i Sundsvall kan du se fram emot ett spännande och omväxlande jobb. Den ena dagen är nog inte den andra lik. Ena dagen kan det vara en lägenhet som ska läggas ut för visning medan du får ta tag i försäljninga av en tomt nästa dag.

Det går aldrig att förutse vad som kommer att finnas ute på markanden. Inte heller hur högt tryck det är på den. Om det är högkonjunktur eller lågkonjunktur kan det visserligen ge en liten fingervisning om hur högt priset kan bli, men för det mesta är inget skrivet i sten.

Anlita en seriös flyttfirma på Östermalm

12 Dec 2022

Vi den flytt – om man inte väljer att genomföra den på egen hand – så måste man ställa krav på den flyttfirma man anlitar och detta både gällande kvalitet och för det pris man betalar. Detta blir lite enklare i mindre städer där konkurresen inte är cå hög och där man får betala det som denna flyttfirma vill ha, men där man samtidigt vet exakt vilka de är och att man därigenom kan känna sig trygg. I en större stad som Stockholm blir det istället tvärom; där kan man som kund betala mindre men å andra sidan i själva verket anlita en flyttfirma som inte håller vad den lovar.

Om man bor exempelvis på Östermalm i Stockholm så kan man alltså i och med detta riskera att den flyttfirma man anlitar inte sköter sig, har sönder bohaget eller – i värsta fall – stjäl det som är värdefullt. Det här är tyvärr inte ett ovanligt scenario i just Stockholm där antalet flyttar under senare år – i takt med den massiva inflyttningen – ökat extremt mycket och där många personer startat en egen flyttfirma i jakt på snabba pengar.

I detta ligger alltså en fara; ska man flytta från Östermalm och anlita en flyttfirma för ändamålet så riskerar man att bli av med hela- eller delar av sitt bohag och här måste man alltså vara mer vaksam och se upp på ett annat sätt än vad man behöver göra i en lite mindre stad.

Hitta en seriös flyttfirma på Östermalm

Hur ska man då gå tillväga för att verkligen anlita rätt sorts flyttfirma om man behöver hjälp med sin flytt från Östermalm? Ja, här handlar det tyvärr mycket om ett eget ansvar och man kan aldrig innan riktigt skaffa sig garantier på att denna flyttfirma på Östermalm håller en hög kvalitet – det man däremot kan gör aär att skaffa sig en bra bild av hur de jobbar, hur de har jobbat och om hur denna flyttfirma upplevts av tidigare kunder.

Det som gäller här är således att man – innan man anlitar denna flyttfirma för sin flytt på Östermalm – genomför en research och ser över vilka referenser de kan erbjuda. Just referenser har blivit lite av ryggraden för seriösa företag i Stockholm och det spelar här ingen roll om det handlar om en flyttfirma på Östermalm, en snickare i Tumba eller en målare i Nacka; genom att kunna erbjuda numren till tidigare kunder så kan man visa upp sin egen skicklighet. Något som blivit ett måste för företag i Stockholm då nästan varenda bransch där har problem med att oseriösa aktörer smyger sig in på marknaden med snabba pengar för ögonen.

Ska man anlita en flyttfirma vid en flytt från Östermalm så måste man se till så att denna kan lämna nummer till tidigare kunder och man måste även se till så att man ringer ett par av dessa. Kan de inte lämna några referenser så bör man snarare välja att betala lite extra för en annan flyttfirma som kan bistå vid denna flytt från Östermalm; riskerna är på tok för stora för att man ska våga chansa. Läs mer om hur man anlitar en flyttfirma på www.flyttfirmaöstermalm.se.

Ta hjälp av en städfirma i Stockholm

2 Nov 2022

Det finns många skäl till varför man ska vända sig till en städfirma i Stockholm. För några år sedan var detta en fråga som nästan uteslutande rörde företag, fastighetsägare och BRF:er. Endast ett fåtal privatpersoner valde en städfirma i Stockholm för mer regelbunden hjälp. Men, sedan Rut-avdraget såg dagens ljus och där man genom detta fått en möjlighet att dra av halva arbetskostnaden för hushållsnära tjänster så har detta kommit att bli en fråga för alla.

Fler och fler väljer att anlita en städfirma i Stockholm och det kan också ses utav det faktum att branschen nästan exploderat och där nystartade företag hela tiden ser dagens ljus. Detta på gott och ont då många av dessa inte alls når den verkshöjd man som kund har rätt att begära och då många dessutom erbjuder sina anställda villkor som inte alls ligger i linje med det vi förväntar oss i Sverige.

Välj en seriös städfirma i Stockholm

Ett tips gällande detta: är du intresserad av att anlita en städfirma i Stockholm så kan du också ta ett ansvar och ett aktivt beslut. Du kan välja en extremt billig städfirma och, innerst inne, veta att de anställda inte alls arbetar under bra villkor - eller också kan du betala lite mer och veta att de har fina villkor och exempelvis kollektivavtal.

Det handlar inte om många kronor extra, men du hjälper till att bidra till en renare bransch genom detta ställningstagande. Här nedan tänkte vi lite snabbt gå igenom några av de tjänster som en städfirma i Stockholm erbjuder och vad du som blivande kund således kan ta hjälp med i framtiden:

Tjänster som en städfirma erbjuder

 • Hemstädning. Den absolut mest använda tjänsten handlar om hemstädning. Att man som privatperson kan betala för professionell städning gör att man också får en massa tid över till annat. Hemstädning minskar stressen och ger en lite lugnare tillvaro. Att de flesta kunderna är vanliga småbarnsfamiljer säger en hel del.
 • Flyttstädning. Alla måste genomföra en flyttstädning och det är ett extremt krävande projekt som både tar tid och som måste ske med största noggrannhet. Genom att ta professionell hjälp med flyttstädningen så kan man fokusera på att komma på plats i den nya bostaden och lämna över nycklarna med gott samvete till de som köpt den gamla lägenheten.
 • Storstädning. Att någon gång per år anlita en städfirma i Stockholm för en rejäl städning gör att man har en bra grund att stå på i framtiden. Detta kan inkludera allt från städning av garage, fönsterputs och rejäla punktinsatser av spis, ugn och kylskåp. En befrielse för många!
 • Kontorsstädning. Företag som utökar sin kontorsstädning ser vinster i form av en bättre arbetsmiljö, en ökad trivsel och färre sjukdagar. Det handlar om en rejäl investering och detta är, tack och lov, något som fler också börjat upptäcka. Vi presterar bättre i rena miljöer - oavsett om det handlar om arbetet eller hemmet.

Erfaren flyttfirma i Kungälv

30 Jun 2022

Flytta innebär inte bara att möbler ska från ett ställe till ett annat. De ska packas noga och hemmet städas. Något en flyttfirma i Kungälv kan hjälpa till med.

Linnea var klar med studierna och skulle äntligen få flytta hem igen. Efter flera år på orten hade hon glömt hur mycket jobb det var innan hela flytten var överstökad. Nu blev hon påmind och trots att det inte var första gången kunde hon inte komma ihåg hur hon gjorde.

Efter att ha ordnat alla papper började hon sökandet efter en flyttfirma som kunde hjälpa henne att transportera hela bohaget till den nya lägenheten. Innan hon själv bestämt sig fick hon rekommendationer från en klasskamrat som använt sig av en flyttfirma som även kunde svara på alla frågor som kunde tänkas dyka upp.

Flyttfirma i Kungälv kunde bokas in

Linnea kontaktade en flyttfirma i Kungälv och fick veta att de gärna hjälpte henne med flytten. Ett datum bokades in och tid bestämdes. För att de skulle ha alla detaljer skickade hon en mail. Förutom den snabba servicen skickade de information som kunde göra flytten enklare för henne.

Där gavs tips som att flytten var ett bra tillfälle att rensa bort saker som hon inte längre behövde, sådant som var onödigt och kunde kastas. De sa även att lådor och skåp skulle tömmas för enklare transport. Men om hon önskade kunde de ta hand om all packning åt henne och även göra en flyttstädning. Det var bara hon återkom om det när hon tagit sig en funderare. Kontakta en flyttfirma här: www.flyttfirmakungälv.net

En flyttfirma kan uppfylla drömmen om Gotland

14 Mar 2022

Vill du flytta till Gotland? Är det kanske till och med din dröm? Då är du inte ensam, många drömmer om det. Låt en flyttfirma hjälpa dig att uppfylla drömmen!

Har du länge känt en längtan efter att flytta till Gotland? Då är du i gott sällskap, det är många som känner precis likadant. Det är till och med en dröm för många. Fast många tänker också att det är en ouppnåelig dröm, tyvärr. De känner att det är alldeles för krångligt och svårt att flytta hela bohaget många mil över havet. Tänker du likadant? Sluta med det! Anlita istället en flyttfirma för att förverkliga din dröm. Med hjälp av flyttexperter blir det krångliga enkelt, och snabbare än du kan säga Lummelundagrottan är du på plats.

Fullborda drömmen med en flyttfirma

Ja okej, du kanske behöver uttala Lummelundagrottan några fler gånger än så, men enkelt blir det i alla fall med en flyttfirma. Framförallt med en firma som är van vid denna typ av långflyttar. De har allt som behövs: lastbilar, kartonger och bärhjälp. Och att transportera allting på färjan från fastlandet till Gotland, är något de är vana vid. Istället för att oroa dig över hur det ska gå att manövrera en stor flyttbil på och av färjan, kan du stå på däck och njuta av utsikten. Du kan se när stenkusten börjar torna upp sig vid horisonten. Du kommer närmre och närmre land. Snäck, Gustafsvik, Norderstrand och så in mellan vågbrytarna – du är i land! Drömmen är fullbordad. Läs mer på denna hemsida: www.flyttfirmagotland.nu

Kolla upp allt det praktiska innan flytten

2 Mar 2022

Dags att flytta? I genomsnitt flyttar svensken tio gånger under en livstid. De flesta av dessa flyttar sker inom samma stad, men några sker också till andra städer. Vilket kan innebära en omställning som i sin tur kräver en större planering av det rent praktiska.

En flytt inom samma stad - och här utgår vi från en mindre sådan - vållar sällan några större bekymmer. Ser man exempelvis till post så kan man nästan alltid få den levererad även om man glömt att eftersända densamma. De nya ägarna till bostaden brukar meddela detta och man kan därigenom också få tag på exempelvis räkningar och annat viktigt.

Flyttar man inom exempelvis Stockholm så krävs det att man har bättre koll på det praktiska - och att man även i övrigt förbereder för det nya livet i den nya stadsdelen. En flytt till exempelvis Solna bör inkludera kunskap om exempelvis en tandläkare i Solna, vilka skolor/förskolor som finns, vilka mataffärer som är prisvärda och - såklart - hur pendlingen ser ut. Det gör att man lättare kan komma på plats. Här ska vi dock även säga att du givetvis inte är bunden till en tandläkare i Solna. Flyttar du från Södermalm och trivs med din tandläkare där så står det dig fritt att även fortsatt välja denne.

Tänk på att säga upp alla abonnemang

Vad är det då man ska tänka på i samband med en flytt? Man kan dela upp detta i två avdelningar. Dels i det rent praktiska där du exempelvis ska säga upp alla dina abonnemang, se över försäkringar - du måste ha en försäkring direkt då du flyttar in i den nya bostaden! - och där du exempelvis gör en adressändring samt en flyttanmälan hos Skatteverket. Detta är det du måste göra i god tid innan flytten.

Ser man till den andra avdelningen så handlar denna om det andra praktiska inför själva flytten. Du ska här exempelvis se till att det finns en flyttbil redo under flyttdagen och att du har tillräckligt med vänner som kan hjälpa dig att bära. Om du funderar på att anlita en flyttfirma så är det bra att vara ute i god tid och ta in offerter på jobbet samt att se över exempelvis trafiktillstånd och referenser. Gällande packningen så är det även läge att ta tag i denna. Se till att börja packa redan veckan innan flytten. Gå igenom varje rum och se till att allt är förberett då flyttdagen infaller. Ser man till kartonger så kan en bra måttstock vara att en kartong per kvm. Det vill säga: ska du flytta från en bostad på 50 kvm så behöver du femtio kartonger. Det låter kanske mycket, men faktum är att det är en formel som stämmer ganska bra med verkligheten. Skruva även isär alla möbler så att det blir enklare att bära.

Flyttstädningen bör även den planeras. Här kan du med fördel se över alternativet i att ta professionell hjälp. Det går att använda rut-avdraget för en flyttstädning och det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbetet. Vill du städa på egen hand? Se till att lämna dammsugare, rengöringsmedel, mopp och allt annat som behövs. Tänk även på att det kommer att ta minst en dag för att städa en bostad så grundligt som en flyttstädning kräver. Avsätt tid!

Måla om inför flytten?

24 Feb 2022

Att måla om innan man flyttar är ibland ett måste. Bor du till exempel i en hyresrätt och har målat med en avvikande färg så måste du måla om annars kan du behöva betala ersättning till den som flyttar in efter dig.

I bostadsrätter kan man ta ut svängarna mer. Dock kan det vara svårt få sin lägenhet såld ifall den är målad eller tapetserad i skrikiga färger. De flesta målar sina lägenheter i ljusa färger och pasteller för att göra dem attraktiva på bostadsmarknaden.

Professionella målare gör jobbet snabbt

Målningen måste vara fackmannamässigt utförd vilket betyder att du helst skall anlita en målare som utför arbetet. Professionella målare är mycket snabba och kan måla stora ytor fort och snyggt. Målare har tillgång till bra verktyg och erfarenhet av väggar i olika material. De har bra koll på färgåtgång så att det varken köps för mycket eller för lite färg. Det finns duktiga och prisvärda målare i Stockholm och i de flesta stora städer i Sverige.

Måla om själv

Du kan måla själv, men då måste du vara mycket noggrann för att det skall bli bra. Det här skall du tänka på om du skall måla om själv:

Ha rätt verktyg

Om du skall måla om hemma så behöver du färgen du vill måla med, bra belysning, sandpapper, spackel, en roller och ett tråg, en liten och en medelstor pensel, en pinne att röra i färgen med, maskeringstejp, något att täcka möbler med, dammtrasor, täckpapp, en trappstege och trasor att torka färgspill med.

Förbered för målning

Ta bort gamla spikar och skruvar som sitter i väggarna och fyll i hålen med spackel. Slipa ytan så den blir jämn Torka av väggarna med dammtrasan så all lös smuts följer med. Var extra noga i hörnen där det kan finnas spindelnät. Tejpa lister, dörrkarmar, eluttag och liknande med maskeringstejpen. Täck över möbler som riskerar att få färg på sig och täck även golvet med täckpapp.

Dags att måla

Nu kan du börja måla. För att det skall bli ett fint resultat skall du försöka måla så jämnt som möjligt. Måla väggen minst två gånger men var beredd på att du kan behöva måla lite extra på vissa ställen en tredje gång. Ha trasor i beredskap ifall det blir färg spill. Dagens färg är sällan särskilt giftig vilket gör att du kan sova i lägenheten även när den är nymålad. Ta bort tejpen försiktigt när det är klart, låt den inte torka fast. Ett tips är att ta hjälp av en vän när du målar, då blir målningen lite roligare!

Flytten runt hörnet

14 May 2021

Äntligen är det dags att flytta. Som man längtat efter den här dagen. Om man är en stor barnfamilj som bor för trångt blir det mycket bråk. Äntligen slipper man förhoppningsvis bråken.

Det är inte lätt att vara en stor familj i en liten lägenhet. Som små barn är det enklare att dela rum, men så fort de kommer upp i ålder vill de inte längre. Helt förståeligt, lägenheten har krympt. Eller så är det familjen som har växt. Spelar ingen roll vilket det är, ett nytt hem behövs. Ett nytt hem har hittats, alla ser fram emot dagen då man ska flytta. Aktivt hjälper alla till och packar sakerna. Vem kunde tro att en flytt skulle gå såhär enkelt?

För trång bil

Som stor barnfamilj har man redan en väldigt stor bil. Det är dessvärre inget som hjälper till i detta läget. Med släp på blir det ändå flera vändor fram och tillbaka, det är inte heller ett alternativ med alla barnen ni har. Istället kan ni ta hjälp av en flyttfirma, de hjälper er med allt ni behöver. Dessutom kan de även hjälpa till med packningen, alla har inte lika villiga barn som gärna packar. Med en flyttfirmas hjälp transporterar de sakerna från de gamla stället till de nya. Att det är i lägenhet och inte på bottenplan är inget problem. De som arbetar inom flytt är upplärda hur de ska bära för att inte skada sig själv eller sakerna. Era saker är med andra ord i trygga händer. Läs mer om flyttfirmor på denna hemsida: flyttfirmasödermalm.com/

Fokusera på flytten

3 Feb 2021

Står du inför en flytt? Går du redan nu och stressar inför hur du ska hinna med allt? Packningen tar ju sin tid. Trots att allt är packat ska alla saker bäras ut och till sist även städas.

Hur vill du att din flytt ska vara? Packa, bära, släpa, putsa och skura? Det är en bra idé att börja packa i god tid inför flytten, så att man hinner med allt. När dagen väl är kommen ska allt transporteras. Hur många vändor krävs det? Hur packar man på bästa sätt? Hur mycket väger allt på släpet? Efter allt detta ska man ha energi kvar till städningen. Flyttstädning är verkligen ingen enkel match. Det finns dock en lösning som stavas flyttfirma. Man kan helt enkelt låta någon annan ta hand om det hela. Man får kontakta en firma som utför flyttstädning i Helsingborg eller utanför. Har man tur kan man hitta en firma som erbjuder båda delarna.

Den enklare vägen

Att anlita städfirma är att investera i sig själv, den kommer att vara till stor hjälp under flytten. En stor del av stressen kan man släppa medan andra gör jobbet. Man behöver inte ens vara på plats medan firman städar, istället kan man passa på att packa upp i sitt nya hem, eller ta en lunch ute. De som arbetar med flyttstädning har full koll på vad som krävs vid en flyttstädning, som knappt går att jämföra med en vanlig städning. Med gott samvete kan man sedan lämna över nycklarna till de nya ägarna.

Lugnare flytt med flyttstädare

24 Jan 2021

Många trivs inte alls med städning. Att städa i hemmet gör man för att man måste. Storstädningen drar man ut på så länge man kan. Flyttstädningen är värre, då verkligen allt behöver städas.

Unna dig själv en flyttstädare. Att flytta är stressigt, det spelar ingen roll vad man gör så kommer man inte undan det. Många börjar packa månader innan, medan en del föredrar att vara ute sent. Under åren man bor i sitt hem samlar man lätt på sig saker och inser ofta att man faktiskt har fler prylar än vad man trodde. Efter att packningen är gjord, stressen är hög och energin är slut, är inte flytten slut. Den har precis börjat, för nu ska allt flyttas och sedan ska det städas. Anlita en städfirma att sköta din städning, och vill du ha extra hjälp kan du även ta hjälp med själva flytten.

Vet vad som krävs

En städfirma som arbetar med flyttstädning i Vallentuna vet vad som krävs av dem. De vet hur noga städningen måste vara för att det ska vara rent. Det ska städas överallt, inget ställe ska missas. De har en checklista och ser till att allt blir städat. Med hjälp från en städfirma kan man med gott samvete lämna över sitt gamla hem till de nya. Städarna har även koll på vilka medel som behövs till olika ytor. De rensar och städar överallt. Kontakta en städfirma som arbetar med flyttstädning för en offert. Detta kan man göra hos flera olika för att jämföra deras priser.

Har du tänkt på magasinering?

10 Dec 2020

Ibland har vi bara för mycket saker i en för liten bostad. Kanske säljer du saker, slänger dem eller skänker bort? Om något är viktigt för dig att spara ska du fundera på andra alternativ.

Vi mår aldrig bra av att ha ett för rörigt eller allt för fullt hem. Hur det än är så mår vi bäst med lagom eller mer minimalistiskt. Alla intryck stressar oss och livet kan bli både tungt och svårt om du har trängt in allt för mycket i ditt hem. Risken är att du slutar älska dina saker om de får dig att må dåligt. Så om du bor för trångt under en period, eller om du plötsligt ärver en massa saker, är magasinering en riktigt smart grej att ta till. Låt dina möbler och ägodelar som du inte använder dagligen vila i ett magasin tills du är redo att använda dem eller ta beslut om dem.

Vilken typ av magasinering?

När du kommit på tanken att magasinera börjar du säkert söka efter olika alternativ. Du behöver ta ställning till olika priser och också olika typer av standard. Det finns både varm och kall magasinering och vilket du behöver beror så klart på vad du ska magasinera. Klarar dina saker kall magasinering eller bör du betala lite mer för att de ska få stå varmt? Det är också smart att tänka på var magasinet är beläget. Kommer du vilja ha tillgång till sakerna i ditt magasin eller kommer de stå orörda en längre tid? Läs mer om magasinering på denna sida: https://www.magasineringtäby.se 

← Äldre inlägg