Flyttfirma eller inte?

Att använda sig av flyttfirma eller inte, när man ska flytta, handlar ofta om ens ålder, ekonomi och tidigare erfarenhet av flyttar. Alla varianter är tillåtna.

Dags att flytta? Spännande. En helt ny tillvaro som bara ligger och väntar på dig, som ett nytt kapitel i ditt liv. Oavsett om du ska flytta till Stockholm, därifrån, eller från respektive till något annat ställe i vårt avlånga land, så innebär det förstås en del jobb med att flytta. Och vissa kostnader brukar också vara oundvikliga.

Om man är ung och kanske inte har den bästa ekonomin, men istället gott om energi och krafter, så kan man fixa en hel del själv. Om man inte ska flytta så långt så kan det räcka att hyra en mindre skåpbil och ta sakerna i omgångar. Förhoppningsvis har man också en eller annan vän som gärna ställer upp och hjälper till.

Plocka godbitarna från flyttfirman

Den som hunnit klättra på inkomststegen, och börjat bli lite mer bekväm av sig, väljer istället oftast att lägga lite pengar på en riktigt bra flyttfirma. Att låta någon annan fixa flyttstädningen är också en självklarhet. Det blir helt enkelt bäst så. Och hellre en kostnad än att behöva lägga arbete på att göra saker själv.

Flyttexperten, alltså den som redan hunnit flytta ett flertal gånger i livet, kanske kompromissar lite. Hen hör sig för med en flyttfirma som fått bra omdömen gällande vilka tjänster de erbjuder. Tar in en offert och sållar ut det som känns prisvärt.

19 Mar 2023