Så får du råd med att anlita en takläggare i Stockholm

Att anlita en takläggare i Stockholm för att lägga om taket kan vara dyrt. Men det finns saker man kan göra som håller nere kostnaderna. Här är några tips.

En takomläggning kostar en hel del, men att låta bli att byta taket kan kosta hela huset. Genom att underhålla och laga taket kan man få det att hålla nästan dubbelt så länge, förutsatt att taket är lagt av en skicklig takläggare som har använt sig av takmaterial av bra kvalitet.

Hur mycket det kostar att lägga om taket beror till stor del på takytans storlek och vilket material som ska läggas. Papptak hör till de billigare alternativen medan lertegel är ett av de dyrare materialen. Ett tak av tegel håller mycket längre än ett papptak. Men har man inte råd att lägga ett nytt tegeltak kan det vara bättre att satsa på ett tak av papp.

En takläggare kan kostnadsfritt undersöka taket

Ett nytt tak höjer fastighetens värde, och därför kan man ofta få ett banklån när det är dags att byta taket. Men man kan också varje år se till att lägga undan lite pengar för det framtida takbytet. Ett papptak ska exempelvis bytas ungefär vart trettionde år, medan ett tak av tegel kan behöva läggas om vart sextionde år.

Är man osäker på när det är dags att lägga om taket kan man be en takläggare i Stockholm att besiktiga taket. En takbesiktning är vanligtvis kostnadsfri, och efteråt får man en offert med lämpliga åtgärder på takunderhåll och förbättringar som kommer att göra att taket håller längre.

11 Jul 2023