Viktigt att tänka på vid en företagsflytt

Att som företagare byta lokaler är något som man får vänja sig med. Det är trots allt få förunnat att kunna bedriva sin verksamhet i samma kontor eller i samma lokal genom ett helt yrkesliv och i många fall får man nog anse att ett sådant scenario kan anses som ett misslyckande också.

Kort sagt, företag flyttar och man gör det av olika anledningar. Antingen behöver man nya lokaler av den anledningen att man för tillfället går väldigt bra och att man därför behöver större ytor i och med nyanställningar. Det kan också vara så att ett helt motsatt scenario inträffat och där man således måste byta till mindre, billigare lokaler för att kunna överleva. I Stockholm finns också en tredje, relativt vanligt förekommande anledning till varför en företagsflytt sker – nämligen att tiden för hyran löpt ut och att någon annan köpt fastigheten och vill använda denna till något annat där bostäder är det vanligaste alternativet.

Anledning till en företagsflytt åsido dock: det finns nämligen några saker som sammankopplar dessa och som löper genom en röd tråd dem emellan. För att genomföra en lyckad och effektiv företagsflytt så måste man nämligen se till anlita en pålitlig flyttfirma och här ska man veta att detta inte är det lättaste.

En företagsflytt måste nämligen ske väldigt fort så man som företagare inte har råd att förlora en massa tid på att packa upp, installera och komma på plats i den nya lokalen. Nej, man måste nästan per omgående komma igång med sin verksamhet igen då varje dag kostar mycket pengar. till detta ska man även addera att den utrusning som ska bäras är av det känsligare slaget där datorer, hårddiskar, kopiatorer och skärmar samtliga måste behandlas med största försiktighet.

Experter på företagsflytt i Stockholm?

Det är – kort och gott – inte alla flyttfirmor som har rätt kompetens för att klara av en företagsflytt i Stockholm. För att som flyttfirma kunna kalla sig expert inom detta område så tycker vi att man ska uppfylla några krav och om vi radar upp några av dessa så kanske vi kan ge en lite bättre bild av vilken kompetens och tjänster som bör anses som nödvändig vid en företagsflytt.

  • Många anställda. Menas med detta är att man kan avsätta tillräckligt med folk vid en företagsflytt – oavsett hur mycket som ska bäras. Krävs det så ska man kunna erbjuda två stycken olika arbetslag där det ena jobbar i den gamla lokalen medan den andra opererar i den nya, installerar, bär in och ställer allt på plats.
  • Om vi säger att din företagsflytt sker till mindre lokaler så ska flyttfirman i Stockholm kunna magasinera det som – helt enkelt – inte för tillfället får plats.
  • Garanti och försäkring. Ordentlig garanti på jobbet är en förutsättning. Även om man är skicklig så kan olyckor inträffa och här ska kunderna ha rätt till ersättning om så är fallet.
  • Emballage och riskfritt bärande. Att packa ner datorer i ordentligt – gärna plast och antistatiskt sådant – är ett måste att erbjuda och något som man som kund verkligen måste se till att flyttföretaget erbjuder vid en företagsflytt i Stockholm.
3 Apr 2017