Tips och råd för flytt av företag

Vad ska man tänka på när man ska flytta sitt företag och finns det några bra tips som man kan skriva upp och lägga på minnet redan nu? Kan man få hjälp med flytten och vart vänder man sig i så fall?

Att flytta med ett företag är ungefär detsamma som att flytta som privatperson. Allt som hör till företaget ska flyttas och allt ska återställas i sin renaste och trevligaste form inför den nya hyresgästens inflyttning. Det innebär att packa allt bohag, säga upp abonnemang och avtal som exempelvis el och telefoni, samt en komplett städning av alla lokaler och ytor som man förfogat över. Men när det gäller ett företag så är det även mycket viktigt att man ordentligt meddelar sina kunder angående flytten och att flytten även annonseras på intranät och hemsida. Nya visitkort ska beställas i god tid, så att de hinner anlända före flytten. Beställning av telefoni, el och bredband till den nya adressen ska också göras i god tid så att man inte står utan dessa då man flyttat in. Kanske måste man även skaffa skyltar att sätta vid gamla adressen som meddelar att flytten skett och vart. Men även skyltning på den nya adressen, som visar att man nu finns där istället.

Listor istället för minne

Som företagare är man säkert van vid att skriva listor på en massa saker, men det är också viktigt när man ska flytta sitt företag. Skriv vad som ska göras och vem som ska göra det sa,t lägg in viktiga datum i kalender med påminnelser. Har man ett större företag så kommer man också utse en ansvarig för flytten. Den personen ser till att allt som behövs göras också blir gjort och i rätt tid. På det sättet kan alla andra koppla bort funderingar och stress och fortsätta fokusera på sitt arbete.

De som utför flytten

Större organisationer, och företag inom vissa områden, kan ha egen personal som kan utföra de flesta delarna av flytten och kanske har man även själv fordon för frakten. Kanske har man redan ett samarbete med en städfirma som kan utföra slutstädningen, så man endast kan lägga in en beställning om detta hos dem istället för att söka upp någon ny. Men om det är delar som man behöver hjälp med så finns det flyttfirmor att tillgå. Kontrollera noggrant att de förstår mängden och vikten av det som ska flyttas samt sekretessen.

22 Jun 2020