Smartast anlita flyttstädning

När det är dags för en bostadsflytt, är det så många saker som man bör komma ihåg, och ordna, fixa och dona. Den som är ovan vid flyttar kan lätt glömma det viktiga. Därför ger vi här tips och råd när det kommer till alla saker som man bör komma ihåg.

1. Boka bil eller flyttfirma i tid

När det kommer till att flytta är det viktigt att komma ihåg att de flesta också vill flytta samma datum. De flesta har ju hyror eller banklån som ska betalas senast sista dagen i varje månad. Det ger ju att alla vill flytta ur och flytta in omkring den sista i månaden eller den första dagen i månaden. Därför brukar lastbilarna och flyttfirmorna vara upptagna just de dagarna som man själv vill flytta. Då är det bästa som man kan göra är att boka så snart man bara vet när man vill flytta – så var ute i god tid och boka in dig.

2. Skaffa hem flyttlådor

Det lönar sig att antingen hyra eller köpa riktiga flyttlådor som har en stadigare konstruktion än andra lådor. Ofta brukar man vilja packa lådorna tills de är helt fulla. Det gör att de kan bli ganska tunga och då är det mycket viktigt att du har lådor som håller mot den tyngden. Att bära en tung låda bara för att den sedan spricker och alla sakerna ramlar ur den vill ingen vara med om. Då är det bättre att skaffa sig riktiga packlådor.

3. Packa i tid

Det är också en bra idé att packa alla sakerna i tid. Det är inte roligt att stå och packa sakerna när flyttkarlarna är i ens bostad och det blir stressigt för alla inblandade. Då är det bättre att ha allt färdigt packat när flyttkarlarna är på plats.

4. Skruva isär alla möbler

En sak som är viktigt och det är att se till att alla möbler (Ikeamöbler) är tagna isär. Se till att skruva alla bokhyllor, soffor, sängar och bord isär. Då är det lättare sedan att packa alla möbler i lastbilen. Dessutom är det stor risk att man tappar viktiga skruvar och muttrar när man ska flytta möblerna om man inte har skruvat isär dem.

5. Dags för själva flytten

Sedan är det dags för själva flytten, och då kan det vara bra att aktivera familjen, släkten och vännerna. Det behövs oftast så mycket hjälp som man bara kan få. Någon kanske behöver ta hand om barnen (om man har några sådana), medan föräldrarna flyttar och är upptagna med annat. Någon bör ta hand om hunden eller katten medan alla springer ut och in.

6. Flyttstäda

Till sist; glöm inte den viktiga flyttstädningen. Det är så viktigt att bostaden är helt rengjord för att nästa bostadsägare eller hyresvärden ska godkänna bostadens skick. Är de inte nöjda kan de och rätt att anlita en städfirma som kommer och gör rent den. Då är det bättre att du anlitar en duktig städfirma och får dra av på Rut-avdraget som halverar priset, än att någon annan gör det.

21 Mar 2019