Ska du flytta från Uppsala?

Är du på väg från Uppsala? Du kanske har bott där sedan barnsben och vill komma längre i din utveckling, eller så kanske du ska börja jobba? Eller så kanske du har pluggat i Uppsala och ska börja ditt riktiga vuxenliv någon annanstans än i Uppsala? Oavsett orsaken till flytten från Uppsala, kan du behöva ta hjälp för att kunna genomföra flytten. Har du till exempel registrerat dig i din lokal Arbetsförmedlling i Uppsala, kan du få ekonomiskt bidrag till själva flytten om du anlitar en flyttfirma för flytten. Det brukar man få, fråga din handläggare på Arbetsförmedlingen och fråga om bidrag för flytten. Om inte de vill bidra, kan man alltid fråga sin arbetsgivare om de kan tänka sig bekosta flytten. Många gånger kan man få ett bidrag till flytten, bara man frågar efter det.

Flyttstädning kostar endast några tusenlappar

En del tar hjälp för hela flytten, från packning, transporten av möbler och packlådor och flyttstädning av en och samma firma. Har man då fått ekonomiskt bidrag till flytten, är det ingen dum idé att ta all professionell hjälp som man bara kan få. Andra tar hjälp bara av en del av flytten; såsom endast transport, eller bara flyttstädning, eller bara någon som kommer och hjälper en att packa ner alla saker. Det tyngsta brukar vara att bära alla saker som man har, och tunga möbler. Har man inte möbler, kanske man inte behöver hjälp just med transporten. Då kanske man endast behvöer hjälp med flyttstädningen.

Den kostar sällan mer än 2000-3000 kronor. Äger du dessutom den bostad som du ska flytta ur, kan du få göra Rut-avdrag på flyttstädningen. Då kan du få ner priset till hälften, beroende på hur mycket som du har dragit av under året. Som mest kan man få göra avdrag på 30 procent av arbetskostnaden under ett år, eller som mest 25.000 kronor under året som har gått. Det gäller så länge du är under 65 år. Är du över det får du till och emd dra av för 50.000 kronor under ett år och per person. Är man två som står på kontraktet på bostaden får var och en dra av på flyttstädningen.

En sådan städfirma kan du anlita

Anlita en flyttstädningsfirma som ger nöjd-kund-garanti så att du vet att du blir nöjd med flyttstädningen. Har de inte en sådan garanti, då vet du inte hur de städar riktigt. Det är stor risk att de slarvar och inte bryr sig om hur städningen blir. Har de däremot en sådana garanti städar de tills du är nöjd. Läs mer om flyttstädning som du kan få i Uppsala.

14 Dec 2018