Så flyttar du utan större besvär

Sitter du och oroar dig för en förestående flytt? Det är ju roligt att flytta; en flytt kan innebära en riktig nystart i livet. Ofta kan en flytt bero på nytt jobb eller nya studier eller att man helt enkelt måste få en större eller mindre bostad – oavsett orsak till flytten är det både spännande och jobbigt att flytta. Har du packat allt? Har du bokat flyttbil till det datum som du vill flytta?

Tycker du att det är svårt att flyttstäda? Flyttar du från en hyreslägenhet kommer hyresvärden och värderar din städning. Finner hon eller han inte att städningen uppfyller deras höga krav på städning kan man få en faktura på en beställd städning och då är det bara att betala. Är det en ny ägare kan även den personen klaga på städningen och be att du gör om det igen. Då kan det vara lika bra att anlita en flyttstädning innan de problemen uppstår.

Så hittar du rätt städfirma i Solna

Hur gör man för att hitta rätt städfirma? Var ska man ens börja för att hitta ett pålitligt städföretag som du kan anlita? Bor du i Stockholm har du så många som runt 1.500 städfirmor att välja mellan. En bra sak är helt enkelt att starta i det område som du bor i. Säg att du bor i Solna och behöver flyttstädningen där. Du kan alltid googla "flyttstädning Solna" – då får du upp en hel del städföretag som erbjuder just flyttstädning och som arbetar i Solna.

Själva flyttstädning och packning, flytt och uppackning kan du dra av på Rut-avdraget. Då betalar du endast två tredjedelar av arbetskostnaden när du anlitar en flytt- och städfirma och upp till 25.000 kronor per år och person.

Ta sedan kontakt med ett av dem som du ser arbetar i Solna, be om offert och referenser. Båda är viktiga. Offerten får du för att kunna jämföra kostnaderna med andra företagskostnader. Referenserna är till för att du ska få information om hur företaget bemöter sina kunder och utför sina arbetsuppgifter. De är mycket viktiga eftersom du helst inte vill köpa "grisen i säcken" – alltså bli lurad av företaget, eller hur?

Flytta och bara få se fram emot den

Det behöver inte kosta skjortan att få hjälp med flytten och flyttstädningen, med andra ord. Betalar du endast två tredjdelar för flytten är det värt att få hjälp med den. Det kan göra att du kan fokusera på din nya bostad, passar på att sälja av de möbler du kanske inte vill ta med i flytten in i din nya bostad, köpa nytt, bestämma vilken inredningsstil som du vill ha och vad som finns nära din nya bostad. Lycka till!

12 Jul 2018