Prisvärt med flyttstädning i Stockholm

En av fördelarna med att flytta inom Stockholm är att det är enkelt att få tag i hjälp med de olika flyttmomenten. Och ofta till ett fördelaktigt pris. Det finns nämligen en så pass hög konkurrens i Stockholm bland olika flytt- och städföretag att priserna sjunkit betänkligt under senare år.

Anledningen till detta är att Stockholm är en expansiv stad där det sker väldigt många flyttar; flyttar som alltså många företag vill ta del av och det är detta som skapat den stora konkurrenssituation vi nämnde. Vi sa ovan att det i Stockholm finns många verksamma flyttföretag, men vi nämnde även städföretag och detta av anledning att varje flytt – oavsett om det handlar om Stockholm eller någon annan stad – måste avslutas med en flyttstädning. Detta är det tyvärr inte många som är medvetna om och därför sker ett utbrett fusk med just denna detalj; omedvetet- eller medvetet sådant spelar ingen roll – en flyttstädning måste genomföras.

Som sagt; i Stockholm har man en stor fördel gällande detta och där behöver man definitivt inte sköta detta jobbiga projekt på egen hand utan man kan med gott samvete leja ut denna städning till ett lämpligt företag. Valet här sker istället mellan en renodlad städfirma eller en flyttfirma som erbjuder flyttstädning som en slags extratjänst.

Om vi ska förklara detta närmare så har nämligen många flyttföretag i Stockholm insett vikten av att kunna erbjuda sina kunder flyttstädning som tjänst och detta av förklarliga skäl. En flyttstädning tar lång tid, är jobbig att genomföra och ska dessutom äga rum då alla möbler och övrigt bohag är flyttat; något som således gör att den som flyttat är trött, tömd på energi och – framförallt – har sitt fokus på det nya boendet.

En person i Stockholm som vill ha hjälp med sin flyttstädning kan alltså anlita en flyttfirma för allt arbete – packning, transport, bärande av möbler och bohag och dessutom alltså en flyttstädning – för ett bra pris. Antingen detta eller att sköta flytten på egen hand och därefter välja en städfirma som sköter städningen efteråt; även det till ett bra pris.

Flyttstädning med rut-avdraget

Oavsett vad man väljer så har man en väldig fördel gällande priset och om vi dessutom lägger till ytterligare en fördel i detta så förstår man varför få privatpersoner i Stockholm genomför en flyttstädning på egen hand. Det vi menar här är rut-avdraget som har gjort tjänsten ännu billigare; rut-avdraget får naturligtvis användas i hela Sverige och inte bara i Stockholm.

Att exempelvis anlita en flytt- eller en städfirma för denna avslutande detalj vid en flytt – till ett billigt pris i Stockholm som det redan är – och sedan kunna dra av detta vid sin deklaration och få tillbaka en del på sin skatt är perfekt och medför att ingen i dagsläget behöver fuska med sin flyttstädning. Rut-avdraget är värt att använda till detta oavsett var man bor.

2 Sep 2017