Planera din flyttstädning bättre

En flytt handlar till mångt och mycket om att planera och förutse varje moment i förtid. Det vill säga; för att kunna flytta så effektivt som möjligt så måste man vara ute i god tid och se till att alla moment är lösta innan själva dagen för flytten äger rum. I detta ligger det mycket att kunna beräkna hur lång tid allting tar och att gärna på förhand ordnat med exempelvis hyra av lämpligt transportmedel och att man sett till att man packat allting i kartonger. Det finns dock ett moment i en flytt som är den absolut största anledningen till att planeringen spricker och detta är något som äger rum då man flyttat allting till sin nya bostad.

Det handlar om flyttstädning och om man här ska ge en förklaring till att många misslyckas med just detta moment så handlar det om att man – efter en flytt – har sitt fokus på den nya bostaden samt att man rent fysiskt är tömd på energi och kraft i och med allt bärande. Om du exempelvis här genomfört en flytt i Örebro där du burit tunga möbler, kartonger och dessutom sprungit i en massa trappor så är det inte så konstigt att du är trött – däremot så fungerar dessvärre inte trötthet och brist på energi som en ursäkt till varför du plötsligt kan strunta i din flyttstädning.

En flyttstädning ska ske – om inte man gemensamt inte kommit överens om annat – vid varje flytt och är något som sker för att underlätta för de nya ägarna till bostaden; flyttar du från ett boende i Örebro till ett annat så ser du genom en korrekt flyttstädning till att den nya familjen kan komma på plast. Detsamma gäller även dina förväntningar rörande din nya bostad och skulle du där upptäcka att en flyttstädning inte gjorts så skulle du förmodligen inte bli alltför nöjd, eller hur? Detta blir alltså en slags länk mellan ägarna till bostaden och ett sätt att kunna sluta cirkeln dem emellan.

Ta hjälp och slipp ersättningskrav

Orkar du inte genomföra en flyttstädning på egen hand så finns det dessutom hjälp att få i form av städföretag som erbjuder denna tjänst – något som också finns över hela Sverige; Örebro, Västerås eller Kiruna spelar ingen roll. Om vi däremot ska tipsa dig som vill sköta denna detalj utan extern hjälp så handlar allting om noggrann planering.

Det vill säga; se till att du innan flytten kollar upp vad som ska skötas, hur lång tid det förväntas ta och att du verkligen har alla produkter som krävs för att genomföra denna flyttstädning. Gör du det – och adderar några timmar, en flyttstädning tar alltid längre tid än vad man tror – så har du också goda möjligheter att kunna lämna över nycklarna till de nya ägarna med gott samvete.

Känner du däremot att det kommer att ta för lång till att genomföra din städning i exempelvis Örebro – se till att ringa ett företag så fort som möjligt; det blir alltid billigare än att tvingas betala retroraktiv ersättning till de som köpt din bostad; något som de faktiskt har rätt att kräva av dig. Det finns alltså även en ekonomisk aspekt att ta hänsyn till gällande flyttstädning och inte bara en moralisk. Sköt denna detalj!

30 Oct 2017