Nya golv i den nya bostaden?

Den yta inomhus som slits mest i en bostad är, utan tvekan, golven. Det syns extra tydligt vid en flytt. Har du gått på en visning innan och sett en lägenhet i Stockholm som varit fullt möblerad och inredd på ett tilltalande sätt så kan det bli lite av en chock att se bostaden innan inflytt. Dels så kommer den att kännas väldigt tom och del så kommer de små skavankerna att synas ganska rejält.

Det kommer att visa sig att väggar kan ha igenspacklade hål efter tavlor och bokhyllor, det kan visa sig att det kanske finns kökslådor som inte går att dra ut tillräckligt och att ett fönster kan vara repigt - småsaker som man måste korrigera och som man inte tänkt på.

Men golvet, den ytan innehåller den stora negativa överraskningen. Överallt där en tung möbel stått så kommer det att finnas märken - även om den tidigare ägaren använt sig av skydd. Det kan finnas små sprickor där en matta legat, det kan finnas spår efter en stol som dragits längs golvet, i hallen kan det synas fläckar efter att vatten kommit in och så vidare - allt detta gör att golven kan vara i behov av en uppfräschning.

Tipset är att du genomför denna uppfräschning innan du flyttar in. Om du sedan väljer att anlita en golvläggare för att lägga nya golv eller för att slipa de befintliga är upp till dig (och naturligtvis vilket material golven är gjorda av också). Men, en golvläggare bör du anlita oavsett.

Anlita en golvläggare i Stockholm

Om vi går igenom för- och nackdelar med att byta golv och att slipa befintliga så kan de punkter som så småningom följer ge en bredare bild. Innan dessa dock så ska vi nämna det självklara skälet till varför en golvläggare bör anlitas innan inflyttningen. Det är nämligen då det bästa jobbet kan göras då inga möbler och annat behöver bäras undan och skyddas. Så enkelt var det med den saken.

  • Golvslipning: Fördelen med en golvslipning är att den ger dig nya golv för en väldigt billig summa. Ett trägolv går allt som ofta att rädda och genom en ny ytbehandling så får du också en helt ny lyster. Det är möjligt att slipa golven på egen hand, men det handlar om ett riktigt precisionsarbete som dessutom sker med tunga maskiner. Ett misstag kan innebära att slipningen måste göras om och att golvet i fråga genom det slits extra mycket. Anlitar du en golvläggare i Stockholm så får du ett perfekt resultat. Tjänsten är inkluderad i Rot-avdraget och det innebär att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden.
  • Lägga nytt golv: Den klara fördelen ligger i det uppenbara: du får nya golv i din bostad. Och - du får en chans att välja exakt vilka golv du vill ha och där du således får en möjlighet att matcha dina golv mot din inredning (normalt sker det motsatta). Tänk dock på att välja golv och hårdhet på dessa utifrån vilket slitage som sker i respektive rum. Hall och kök bör klara av större slitage än vad exempelvis golvet i sovrummet har behov av. En golvläggare kan ge dig värdefulla tips om både det samt om någon typ av extra ytbehandling ska adderas. Läs mer om golvläggning här.
13 May 2018