När utfördes det senaste stambytet?

Det är väldigt lätt att bli fartblind i samband med en flytt. Särskilt tydligt blir detta i större städer där affärer sker snabbare och där man således som köpare har en tidspress att förhålla sig till. En bostad i exempelvis Malmö kanske ligger ute på Hemnet i två-tre veckor innan någon köper den. Detta ställt mot en bostad i en mindre stad som kan ligga ute i flera månader innan någon hugad spekulant slutligen slår till.

Efterfrågan styr, men tyvärr så kan just denna innebära att en bostadsaffär genomförs genom ett skott från höften. Du hittar ett drömhus i Malmö, du går på visningen, du tycker att allt ser bra ut, du deltar i en budgivning och skriver slutligen på ett kontrakt. Från start till mål har det gått tre veckor och du har alltså precis genomfört - förmodligen - det som är att anse som ditt livs största affär.

Anlita ett företag inom VVS för en grundlig undersökning

Vi anser att du tagit en stor risk i detta och att du drabbats av den fartblindhet vi ovan nämnde. Låt oss backa bandet och se på hur vi skulle rekommendera att du agerade:

  1. Banken Det första steget är att du har allting i ordning. Tyvärr så agerar väldigt många irrationellt i denna fråga och köper hus/lägenheter för pengar som man definitivt inte har. Det vill säga, man har inte gjort klart med sin bank om lånelöfte. Snopet - och extremt frustrerande för alla inblandade parter.
  2. Visningen Våga ställ frågor till mäklaren. Har ett badrum nyligen renoverats - vilket företag inom VVS utförde jobbet? i många fall så kan en säljare renovera på egen hand - och fuska - enbart för att nå ett högre slutpris vid försäljningen. Enkla frågor kan rädda dig från framtida bekymmer. Låt inte en vacker fasad lura dig.
  3. Innan köpet De kritiska frågorna du ställa till mäklaren ska därefter verifieras genom att du - utan undantag - låter en besiktningsman gå igenom huset och ser om det finns några skador. En besiktningsman måste anlitas då jobbet om denne lägger ner kan vara skillnaden mellan en god affär och en usel sådan. Dessutom så kan du rådfråga din besiktningsman om vad som är möjligt att göra i framtiden också. Du kanske vill riva några väggar och ser att huset i Malmö får en öppnare planlösning. Är det ens möjligt? Di besiktningsman sitter med svaren.
  4. Komplettera med ett företag inom VVS En besiktningsman dokumenterar vad han ser - men vad finns på insidan av huset i Malmö? Hur ser stammarna ut, hur fungerar ventilationen och finns det några anmärkningar på exempelvis värmepumpen? Att anlita ett företag inom VVS kan ge exakta svar på dessa frågor. Gällande stammarna så kan dessa undersökas genom modern teknik där slangar med kameror används. Företaget inom VVS kan ge dig svaren på det som inte syns - men som kommer att kosta dig extremt mycket pengar om någonting är fel. En vattenskada som en följd av att rör- och ledningar är undermåliga kostar mycket att korrigera. Är det värt att chansa? Vi tycker att en firma inom VVS - på samma sätt som en besiktningsman - är ett måste vid en bostadsaffär; oavsett om den äger rum i Malmö eller i någon annan svensk stad.
7 May 2018