När man har för många saker

Har man för många saker, bör man göra något av det hela. Att bo i en för trång bostad är inte det minsta kul. Antingen kan man då sälja de saker som man inte vill ha. Man kan ge bort dem, eller slänga dem som man inte vill att någon annan ska ha. Men om man inte vill göra av med sakerna, återstår valet att förvara sina saker på ett säkert ställe.

Ska man förvara sina saker är det viktigt att man inte väljer ett ställe som skadar dem. I en källare tänker många är en bra plats, då man sällan behöver utrymmet där och oftast bara har källaren  för saker som sällan behövs. Men använder man en källare för förvaring är risken stor att den är fuktig.

Fuktig förvaring

Om förvaringen är för fuktig, kan sakerna skadas av fukt. Har man böcker som man har magasinering, kan de fuktskadas. Böcker är särskilt känsliga för fukt. Sidorna i böckerna kan klistra ihop av fukten om man inte ser upp. Och kan man inte ta isär sidorna i boken, går det inte att läsa. Det finns andra saker som också kan skadas av fukten. Trä och textilier kan skadas ordentligt av fukten. Fukten kan tränga in i trämöblerna och gör dem oanvändbara. Textilier kan dra i sig av lukten av fukt, som visserligen går att tvätta bort, men fukten kan även åstadkomma fula prickar på textilierna som däremot inte går bort i vanlig tvättmaskinstvätt. Då bör man rengöra dem med mögeltvätt som man köper i färghandel.

Osäker förvaring

Även om det är en förvaring som inte har drabbats av fukt kan det vara en osäker förvaring, om man har valt en förvaring som är utomhus till exempel. Då är det ju väldigt viktigt att förvaringen görs säker. Väljer man en magasinering med professionell övervakning så kan man vara säker både över att inte sakerna inte förfars av fukt eller av köld, eller blir stulna. Är det i Göteborg som man behöver förvaring av sina saker, finns det företag som har som sin affärsidé att erbjuda säker förvaring som varken blir stulen eller som drabbas av fukt. Då kan man förvara alla sina saker i en förvaring med personal som vaktar sakerna, och har både larm (ifall någon tjuv skulle få för sig att försöka bryta sig in) och försäkring ifall något skulle skadas och bli oanvändbart. Dessutom kan de faktiskt komma och hämta sakerna, om du inte har någon bil.

9 Feb 2020