Några tips på hur man kan underlätta flytten

En flytt blir lätt stressig då det är mycket som måste göras. Men med noggrann planering blir det lättare. Man kan även ta hjälp med hela eller delar av flytten, som exempelvis städningen.

Att flytta är oftast roligt men det är också påfrestande. Det är mycket som ska hinnas med samtidigt som livet ska fungera som vanligt med familj och arbete. För att underlätta kan man ta hjälp med hela eller valda delar av flytten. En flyttfirma kan exempelvis hjälpa till med både packning, att bära men även att packa upp. Då en flyttstädning är så pass omfattande och tidskrävande är det många som överlåter städningen åt en professionell städfirma. Det behöver inte bli så dyrt då man idag som privatperson kan utnyttja RUT-avdraget på både flytt- och städtjänster.

Så ska en flyttstädning gå till

En flyttstädning är inte samma sak som en veckostädning. Det ska städas från tak till golv och alla eventuella spår av de som tidigare bodde där måste bort. När en städfirma utför jobbet går de efter ett särskilt schema för att inte missa något. De börjar uppifrån och går neråt, för att inte smutsa ner redan städande ytor. Även taket ska dammas liksom väggar som också ska torkas rena från eventuella fläckar. I badrummet måste avloppsbrunn och vattenlås rensas och har man ett badkar ska det städas under det. Självklart måste badrumsporslinet rengöras ordentligt och eventuella kalkavlagringar måste bort från väggar och glas.

Viktigt att man anlitar rätt företag

Även köket kräver en hel del arbete då det ska städas bakom spis och kylskåp, såväl som inuti, och vi vet väl alla hur svårt det kan vara att få en ugn ren. Alla ytor ska rengöras och det ska städas i alla skåp. Det sista man städar är golvet. Även vinds- och källarförråd städas, likaså balkongen om det finns någon. En flyttstädning är med andra ord krävande och det är väl värt att anlita en professionell städfirma.

Då det finns många företag som erbjuder flyttstädning kan det vara bra att först begära en offert från ett par olika för att sedan kunna jämföra priser. Men är priset extremt lågt kan det indikera att företaget inte är seriöst och man bör för säkerhets skull anlita ett annat. Att även ta hänsyn till referenser är bra. Städföretaget måste dessutom kunna garantera att de städar om lägenheten ifall att de som flyttar in efteråt skulle underkänna städningen.

6 Oct 2020