Magasinering vid flytt inom Stockholm

Om man ska flytta inom Stockholm men är tvungen att hitta någonstans att göra av sitt bohag under en övergångsperiod finns det många alternativ för magasinering.

Inte alltid optimal planering

Det vanligaste när man flyttar är att man har den nya bostaden redo för inflyttning när man flyttar ut ur den gamla, men i vissa fall är det inte möjligt att få till. Det kan till exempel vara så att den nya lägenheten kräver en omfattande renovering som inte tillåter att man börjar flytta in saker, eller att man sålt sin bostad först och sedan haft svårt att hitta ett nytt boende, med följden att inflyttningsdatumet hamnat för sent.

Har man någon vänlig släkting med en ledig lada man kan ställa grejerna i har man sitt på det torra, men i Stockholm tenderar det tyvärr att vara ganska sällsynt. Här är varje kvadratmeter värdefull och folk har ofta sina hem fyllda till bredden.

Self-storage

Återstår då att försöka hyra ett lämpligt utrymme att ställa grejerna i. I Stockholm finns många så kallade self-storagefaciliteter att välja bland, vilket är den vanligaste formen av förrådsuthyrning. Self-storage innebär att man hyr ett utrymme i ett förrådskomplex, så stort man behöver. Att hyra ett förråd i en self-storageanläggning innebär att dina saker står tryggt och vid ideala klimatförhållande. Du kan dessutom komma åt dem när du vill. Oftast hyr man förrådsplats månadsvis, men är man villig att betala lite mer per dygn finns det även kortare hyrestider.

Dessa anläggningar ligger oftast en bit utanför stan och du behöver antagligen hyra en flyttbil för att frakta dit ditt bohag när du flyttar ut. När du flyttpackar ska du försöka få ner så mycket som möjligt i flyttkartonger, det gör det lättare både när ni bär och när du ska ställa grejerna i ett förråd. Gör du det dessutom i god tid underlättar det när du ska beräkna hur mycket utrymme du behöver för magasinering.

Räkna i kubikmeter

När du beräknar hur mycket utrymme du behöver ska du även räkna med förråden takhöjd. Det går oftast att få in mycket mer grejer än man tror på relativt små utrymmen och det är vanligt att folk överskattar hur mycket plats de egentligen behöver. Flyttkartonger och de flesta möbler går utmärkt att stapla om man är lite försiktig och med lite skickligt pusslande går det bra att få in ett helt bohag i ett  stort förråd.

Ofta har företagen som driver dessa anläggningar smarta beräkningsfunktioner på hemsidan, där du kan klicka i hur många möbler och kartonger du behöver ha plats med. Utifrån får du sedan förslag på lediga förråd i närheten och prisuppgifter. Sedan är det lätt att jämföra mellan de olika anläggningarna och välja det du tycker verkar vara den bästa, billigaste och smidigaste lösningen.

13 Dec 2017