Konsten att komma iväg

Sällan är det väl så hektiskt som när man ska flytta. Det ska verkligen gå undan, för man vill komma iväg så fort som möjligt och få fint på det nya stället. Vem vill åka tillbaka och städa?

Det man minns efteråt är oftast vädret på flyttdagen. Att man hade sådan tur med vädret just den dagen, eller att det regnade hela tiden och man fick stressa in med möblerna i flyttbilen. Det är så mycket att tänka på, och det är en ansträngning att flytta till ett nytt boende. Det är skönt att det finns både flyttfirma och flyttstädning att boka i förväg, så man slipper stressa mer än nödvändigt. Det är oftast mycket roligare att fixa till i den nya bostaden istället och få saker på plats så fort som möjligt. Vardagen rullar på med jobb och skolor, och kanske har man inte så mycket tid till sitt förfogande.

Man har ryggen fri

Det bästa är att man kan släppa städprojektet när man inte ansvarar för det själv. Skulle den nya hyresgästen vara missnöjd, är man helt oskyldig. Man har ryggen fri, och behöver inte bemöta några, kanske orättvisa, klagomål över huvud taget. Det är enkelt att kunna referera till städfirman, som får ta hand om allt från fönsterputsning till avloppsrensning. Även köket kan ju innehålla sina smutsgömmor, med köksfläkt, ugn, kyl och frys som praktexempel. Vissa ställen blir sällan städade, så är det bara. Bakom elementen, till exempel.

Släkten får titta in på en fika

Att slippa anlita gamla föräldrar, systrar och mostrar till städuppdraget kan också kännas befriande. Inte minst behagligt är det för dem, som slipper göra rent. De kan titta in på ditt nya ställe och hjälpa dig att packa upp istället, eller bara komma över på en fika. Visst ställer släkt och vänner upp på flyttstädning, om det behövs, men det är väldigt skönt att slippa. En professionell städfirma har både utrustning och vana, och de städar på sin ordinarie arbetstid. När man slipper städa själv slipper man också ifrån mycket stress. Sedan får man ju också RUT-avdrag för delar av arbetskostnaden när man anlitar en städfirma, så det är en bra lösning för den som är stressad och vill ha avlastning. Man måste ju inte göra allting själv. Ibland kan det vara både fördelaktigt och smart att ta hjälp utifrån. Avsluta ditt gamla boende med glans, och lämna en ren lägenhet till nästa hyresgäst.

29 May 2020