Inte lätt hinna med städningen vid flytt

Det är mycket att tänka på när man ska flytta. Det är många saker att komma ihåg. Har du kommit ihåg att boka en flyttbil? Just flyttbilen är viktig (av naturliga skäl), om det nu inte är så att man bara äger kläder och några böcker och toalettartiklar, vilket är ganska skönt att inte äga så många saker. Däremot blir det lite jobbigt att sova, äta och ha gäster, om man inte har några tallrikar att äta på, någon säng att sova i eller någon soffa där gästerna kan slänga sig i. Som ni förstår, har de flesta möbler som man gärna vill ta med sig när man flyttar.

Särskilt mycket blir det om man har barn, och det är viktigt att barnen får med sig alla sina omtyckta ägodelar. För dem är en flytt, både spännande men kan även vara lite skrämmande, om det är första gången som de flyttar. Då kan de invanda ägodelarna och leksaker viktiga så att de känner sig trygga. Slutsatsen är att boka flyttbilen är viktigt, då många andra också brukar flytta antingen i slutet eller i början på månaden.

Dags planera flytten

När du väl har bokat flyttbil, kan du börja packa dina saker och börja planera för flytten Har du flyttlådor? Kom ihåg att inte packa dem för tunga. Man brukar råda oss som ska flytta att bara packa en rad med böcker och resten med lätta saker som kuddar och täcken.

Ett annat bra tips är att märka lådorna, antingen genom att skriva på lådorna vilket rum de ska till, eller med olika färger.

När väl lådorna är packade är det dags att ringa vänner och bekanta för att få hjälp att flytta möblerna och lådorna. Eller kanske anlita en flyttfirma?

Dags för flyttstädning

När alla lådorna och möblerna har flyttats är det då dags för…flyttstädningen. Detta är en sak som man aldrig kommer ifrån. Med tanke på att man själv flyttar in i ett nytt hus, eller lägenhet, vill man ju inte flytta in där de tidigare ägarna lämnat kvar all smuts, bör man ju inte själv göra det. Alltså är det bara att bita i det sura äpplet och städa. När det kommer till flyttstädning är det viktigt att vara noggrann, för att städningen ska godkännas. Det är många saker som ska städas rent; köket, badrummet, sovrummen, balkongen eller altanen.

I köket är det viktigt att göra rent:

1. Spis, och ugnen, plus ugnens plåt och galler. Den ska rengöras både utvändigt, invändigt och bakom spisen.

2. Rengöring av kakel

3. Rengöring av diskbänk

4. Rengöring av köksskåp, både ut- och invändigt

5. Rengöring av kyl och frys både ut- och invändigt

I badrummet bör du rengöra:

1. Toalettstol och toalettringen

2. Dusch, både kran och, väggar och golv

3. Badkar både ut- och invändigt

4. Golvbrunn och alla rör

5. Badrumsskåp och förvaring

6. Väggar och golv

I alla rum bör du rengöra:

1. Väggar

2. Fönsterbrädor

3. Golvlister, karmar, dörrar och dörrlister

4. Alla element och rör

5. Alla fönster

Bor du i Uppsala, eller nära den staden kan du anlita en flyttstädfirma som hjälper dig med städningen. Om du inte känner till någon på rak arm, kan du fråga vänner och bekanta, om de vet eller känner till någon bra städfirma. Gör de inte det kan du googla flyttstädning Uppsala, eller den ort där du bor.

23 Feb 2018