Hyr in hjälp vid flytten

Är ni mitt uppe i planeringen av en flytt? Att flytta är oftast roligt men själva processen kan vara en utmaning. Det är mycket som måste hinnas med då man ska rensa, packa, flytta och städa.

En flytt är för det mesta något att se fram emot. Man flyttar kanske ihop med någon, eller flyttar på grund av att man blivit erbjuden sitt drömjobb på annan ort. Kanske flyttar man från en stor lägenhet till en mindre för att få möjlighet att resa mer eller göra andra saker. Orsakerna till en flytt kan vara många, men den föregås alltid av samma process; man ska rensa, packa och städa. Inte sällan ska man samtidigt sköta både jobb och familj och försöka ha en fritid. Vill man inte fråga vänner och familj om hjälp så kan man anlita en professionell flyttfirma. Utbudet av flyttfirmor är stort - speciellt i stora städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Även på mindre orter brukar det finnas ett par att välja mellan.

Packa inte värdesaker i flyttlådorna

Priserna mellan olika flyttfirmor kan variera. De flesta tar betalt per timme men det finns också firmor där man betalar ett fast pris. Vill man så kan man även få hjälp med själva packningen. Flyttfirmor är proffs på att packa och vet hur man fördelar saker i flyttlådor så att de inte blir för tunga samt hur man packar porslin och ömtåliga saker så att de kommer fram i ett stycke. Att märka kartongerna efter innehåll och vilket rum de ska till i den nya bostaden underlättar mycket vid uppackningen. Pengar, viktiga dokument och andra speciellt värdefulla saker ska man inte packa i flyttlådor. Dessa bör istället läggas i en väska som man själv tar med sig till den nya bostaden.

Flyttfirma med försäkring

Vill man packa sitt bohag själv brukar så man kunna köpa eller låna flyttkartonger från den flyttfirma som man valt. Då slipper man lägga tid på att leta kartonger och kan istället koncentrera sig på att rensa och packa. Det är en god idé att fråga runt bland vänner och bekanta om de har erfarenhet av en bra och pålitlig flyttfirma, men kontakta ändå ett par olika firmor och be om en offert innan ni bestämmer er. Det är viktigt att flyttfirman man anlitar är försäkrad så att eventuella skador på bohaget täcks. Det är också viktigt att välja en firma som betalar sina anställda en rättvis lön. Läs mer om hur en flyttfirma kan hjälpa dig på denna sida: https://peterakare.se/

7 Aug 2020