Glöm inte den viktiga flyttstädningen!

Vi har av tradition och ohejdad vana stora krav på hur rent det ska vara när vi flyttar in i en ny bostad. Man vill inte bo mitt i någon annans smuts – helst. Därför ska flyttstädningen vara minutiös: det ska i princip inte finnas någon fläck någonstans. Fönster ska vara fläckfria och skinande blanka. Alla vitvaror ska vara tömda på ludd, smuts och rester som visar att någon annan har använt dem. Elementen ska inte gömma på smuts och alla lister ska vara fläckfria.

Låt någon annan göra flyttstädningen

När man ska flytta är det så många andra saker som man ska komma ihåg. Att då spendera tid på flyttstädning kan kännas som slöseri med tid. Varför inte anlita en städfirma så att du kan koncentrera dig på annat. Det brukar vara fullt upp med allt annat, som packning, transport, hyrbil och att bära allt ut och sedan in. Dessutom ska flyttstädningen vara perfekt utfört – och är man inte van vid sådant kan det vara närmast omöjligt mål för vem som helst. Passa på att anlita en flbyttstädfirma som gör jobbet. Du vet väl att det kan du få dra av på Rut-avdraget? Det är möjligt att kunna dra av så mycket som 75.000 kronor per år och per person för flyttstädning men inte mer än 30 procent av arbetskostnaden. Man måste vara över 18 år, betala själv och antingen hyra eller äga bostaden där man städar.

Viktiga kriterier när man väljer städfirma

  • Att de har F-skattsedel – att företaget har egen F-skattsedel är kravet för att man ska få dra av på Rut-advraget, annars är det ogiltigt.
  • Att de ger garantier på sin städning – alla ger inte garantier på sin städning, men detta är viktigt då de annars kan städa, utan att hyresvärd eller nästa inflyttare blir nöjd. Då är det du som får gå och städa efter att städfirman har varit där och "städat".
  • Att de städar enligt Mäklarsamfundets riktlinjer – detta är viktigt då reglerna för godkänd flyttstädning är höga. Då måste städfirman städa så att den blir godkänd.
  • Att de är noggranna – noggrannheten är det som avgör om städningen blir godkänd eller ej. Fläckarna måste bort i bostaden. Man kan inte godkänna fläckar på väggar, golv eller dörrar.
  • Att de är servicevänliga – som kund vill man helst få ett bra bemötande och att städfirman lyssnar på ens önskemål.

Här kan du läsa mer om en noggrann städfirma som städar enligt alla konstens regler: https://jourstadsverige.se.

13 Jun 2019