Flyttstädning är tidskrävande

Är det dags för flytt och du våndas över att behöva flyttstäda? Varför inte ta hjälp av flyttstädning i Nyköping så slipper du lägga tid på städningen och fokusera på flytten istället.

Om du redan har flyttat ett par gånger i livet så vet du att en flyttstädning tar tid att genomföra, tid som du hellre borde lägga på själva flytten. Att ta sig igenom en flytt kan vara krävande både emotionellt och på din tid. Att städa en bostad grundligt med allt vad det innebär är tidskrävande för det är så många olika delar som ska ses över. Bara i köket till exempel så finns det både ugn, kylskåp och frys som ska rengöras noggrant. Kanske vill du egentligen inte flytta från din bostad men det är så att du måste på grund av en skilsmässa eller liknande. Då är det tungt att ta sig igenom den flytten och man vill helst inte springa runt i sin gamla bostad och städa. Det är bättre att ta sitt flyttlass till den nya bostaden och låta någon annan ta hand om städningen. Bor du i området Södermanland så kan du ta hjälp av flyttstädning i Nyköping och istället fokusera på ditt nya hem.

Par håller på att flyttstäda

Besiktning av bostaden

En flyttstädning ska genomföras mycket grundligt innan det är dags för besiktning av bostadens städning. Om man städar bostaden själv så kan det vara lätt att missa vissa saker i städningen. Vid en besiktning kan det bli eventuella klagomål på städningen som du måste åtgärda och du måste lägga ner ännu mer tid och pengar på den gamla bostaden. En städfirma har stenkoll på hur en flyttstädning ska se ut och kan garantera dig ett bra resultat som går igenom en besiktning. På detta vis kan du helt släppa all oro inför besiktningen av den gamla bostaden och istället fokusera på ditt nya hem. En städfirma hjälper dig med städning så du kan släppa det orosmomentet och om du vill kan de även vara med vid besiktningen.

Billigare med RUT

Att ta hjälp med flyttstädningen behöver inte bli en dyr historia; du kan nämligen använda dig av RUT-avdraget. Med hjälp av RUT-avdraget så behöver du enbart betala hälften av kostnaden av städningen som din städfirma utför, eftersom flyttstädningen räknas som hushållsnära tjänster. Din städfirma sköter arbetet med att ansöka om RUT-avdraget och på din faktura får du se det slutliga priset för arbetet.

22 Feb 2020