Flyttfirmor gör flytten till en dans

Går du i tankar på att flytta? Är det dags att flyga ut ur boet? Vill du flytta hem efter flera år utomlands? Har du planer på att flytta till ett annat land? Dags att ta steget mot en ny tillvaro?

När det är dags att flytta till ett nytt hus eller en ny ort är det riktigt skönt att få hjälp med bärande och allt packande. Tänk vad skönt om någon annan tog hand om allt. Då kunde du själv få luta dig tillbaka i godan ro medan hela flytten skedde lätt som en plätt. Lika skönt är det om du står i begrepp att flytta till ett annan land, eller kanske tvärtom, flytta hem igen efter några år utomlands. Om du skulle vilja anlita en flyttfirma som gör jobbet åt dig så kan du vara säker på att allt kommer fram helt och i gott skick. De tar hand om dina prylar och packar varsamt ner allt i lådor, kartonger och containrar. Allt beror givetvis vart du flyttar och hur stort ditt bohag är.

Städat och klart

Att lämna en befintlig bostad ren och snygg är en nödvändighet om det är en ny hyresgäst eller ägare som ska ta över din bostad eller ditt kontor. Flyttar du hemifrån till den egna första lyan kan situationen vara mindre krävande. Då är det förmodligen mindre intressant med en flyttstädning. Men i de flesta andra fall behövs det flyttstädas. Det kan ta flera dagar för dig som är ovan vid liknande arbete och listorna som ska följas in i minsta detalj är långa och ingående. Skulle något vara felaktigt gjort eller glömmas av så kan den nya hyresgästen kräva att det görs om. Har du en flyttfirma blir det deras ansvar. Flyttstädar du själv blir det du som får göra om det. Den nya hyresgästen har dessutom rätt att kräva att du anlitar en städfirma om du inte gjort det rätt från början.

Flytt inom ett visst område

Om du söker flyttfirma inom ett visst område, till exempel Lidingö eller ute i skärgården, så kan det finnas flyttfirmor som specialiserar sig på detta. Andra specialiserar sig på utlandsflytt. De flesta flyttfirmor i Sverige erbjuder oftast att köra ett flyttlass till orter i hela Sverige, även om de är specialiserade inom ett visst område eller en viss kommun. Kundservicen är det som ligger i fokus. Men de allra flesta erbjuder även packning och städ.

11 Aug 2020