Flytta inom Järfälla – kom ihåg att…

som behövs för att flytten ska gå lätt och smidigt.

Adressändra via Skatteverket

Det första du behöver göra är att genomföra en adressändring hos Skatteverket. Enklast sker detta via hemsidan med inloggning med BankID. Det går även att beställa hem en blankett som fylls i och returneras. Ett tips är att spärra adressändring så att detta enbart kan ske med BankID. Därmed minskar risken för att bedragare gör adressändringar utan din vetskap.

Nytt hus – ansök om adress

Om du bygger ett helt nytt hus i Järfälla så har den från början ingen adress. Du behöver därmed ansöka om en adress vilket kan ske på Jarfalla.se. Du anger då namn, e-postadress, fastighetsbeteckning samt övrig information som kan vara nödvändig för Järfälla kommun att ta del av för att ge korrekt information.

Efter att kommunen tagit beslut om ändrad adress, eller ny adress, kommer informationen skickas ut till den som är fastighetsägare på adressen som ansökan gällde.

Registrera lägenhetsnummer

I det fall det finns ett par lägenheter med samma adress får man utgå från vilket lägenhetsnummer som lägenheten har. Är man osäker går det att vända sig till sin hyresvärd eller bostadsrättsföreningen för att få reda på detta.

Är det en nybyggd bostad behöver först den få en adress och bli registrerad. Fastighetsägaren ordnar detta genom att kontakta kommunen och lämna in de ansökningsblanketter som behövs.

Det är visserligen Lantmäteriet som håller i detta register men det är kommunen som ansvarar för att ge Lantmäteriet den gällande informationen.

Boka flytten i tid

Ska ni få hjälp av en flyttfirma i Järfälla eller göra flytten på egen hand? Oavsett är det smart att vara ute i god tid. Är det ett större släp som ska hyras kan det behövas bokas minst en månad före själva flyttdagen eftersom det är stor efterfrågan på släp just kring månadsskiften.

Ska en flyttfirma bokas finns en fördel att först ta in offerter från ett par företag. Dessa kan ställas mot varandra utifrån pris och bemötande. Därefter bör man alltid kontrollera vilket rykte en flyttfirma har, om de har F-skatt och är seriösa.

  1. Boka Flyttfirma. Börja packa och planera flytten
  2. Adressändra eller registrera adress. Kom ihåg att ändra abonnemang.
  3. Genomför flytten på egen hand. Eller låt någon annan göra jobbet
29 Oct 2018