Flytta? Glöm inte din flyttstädning i Stockholm

Att man kan se ett oroväckande mönster i Stockholm och i de dagliga flyttar som sker i staden i form av utebliven flyttstädning är något som måste upphöra. En flyttstädning ska alltid genomföras och det finns inga ursäkter till varför en sådan utebliven. Inga ursäkter, men däremot så är det lätt att förstå varför så många fuskar eller helt struntar i denna viktiga detalj.

Vi ska nämligen inte lura oss själva här; en flyttstädning innebär en ansträngning utöver det vanliga – allt i bostaden ska städas och det måste ske grundligt för att den ska godkännas. Adderar man dessutom att en flyttstädning sker i slutet av en flytt, att man därigenom är trött efter att ha burit möbler och bohag samt ofta också är inställd på att flytta in i den nya bostaden så kan man också förstå varför en flyttstädning i Stockholm uteblir. Som sagt; man kan förstå det – men det ursäktar det inte på något sätt.

En flyttstädning är nämligen något som genomförs för att underlätta för de nya ägarna och dessa är – på samma sätt som man själv är – direkt beroende av ett rent hem där de direkt kan bära in sina möbler. Är det smutsigt – ja, då kan man inte börja installera sig. Det är den enkla principen bakom en flyttstädning och vikten av en väl genomförd sådan. Det finns en anledning till att man kan kräva ersättning om man som ny ägare till en bostad upplever att en flyttstädning inte skett korrekt och det – om något – visar också varför den ska göras oavsett hur trött man är.

Man riskerar, kort och gott, att få en dyr räkning från en städfirma om man struntar i den och av den anledningen så är rådet att man tar den kostnaden direkt.

Anlita en städfirma för din flyttstädning i Stockholm

I Stockholm finns det väldigt många städföretag som erbjuder tjänsten flyttstädning, priserna är rimliga och dessutom så omfattas arbetet av rut-avdraget och kan på så sätt göras ännu mer förmånligt ekonomiskt.

Är du berättigad att använda ditt rut-avdrag så kan du således anlita en städfirma i Stockholm för din flyttstädning och därefter dra av upp till halva kostnaden för arbetet som denna lägger ner. Kostnaden för detta kommer på alla sätt att underskrida de krav på ersättning som kan komma från de nya ägarna om du struntat i- eller fuskat med denna viktiga detalj. En flyttstädning handlar om att visa respekt.

Mer information om flyttstädning för dig som bor i Stockholm finns att hitta på denna sida: https://www.stockholmflyttstädning.nu.

Flyttstädning i Stockholm – några tips för kunden

När det är dags att flytta är det en hel del att tänka på och det är lätt att det blir stressigt. Om du låter en städfirma ta hand om din flyttstädning så har du i alla fall en sak mindre att tänka på.

Grunden till en bra flyttstädning är att alla ytor i huset eller lägenheten ska vara helt fria från smuts och damm. Och med det menar vi verkligen hela bostaden – bakom, under och ovanpå allting också. Denna noggrannhet gör att en flyttstädning skiljer sig kraftigt från en vanlig hemstädning – det kommer helt enkelt att behövas en rejäl städinsats.

Mer detaljerat än en vanlig hemstädning

Bortsett från de normala städpunkterna – som att dammsuga och våttorka alla golv, putsa fönster så ska även spis och ugn rengöras noga, kyl och frys avfrostas och rengöras, golvbrunnar rengöras och en hel del annat – inte konstigt att många vill slippa stressen och anlitar hjälp utifrån för att utföra flyttstädning i Stockholm.

Viktigt är att allt är tydligt och klart redan från början om vad som ska göras och inte göras. Se till att få en tydlig och detaljerad offert där planerad tidsåtgång och pris ingår innan du bestämmer dig för vilken städfirma som ska ta hand om din flyttstädning.


Uppdaterad: 12 augusti 2021

5 Oct 2017