Den smarte tar hjälp med sin flyttstädning

Det smartaste sättet att flytta är att ta hjälp rakt igenom. Detta om man bortser från att det kostar pengar och bara ser till den egna bekvämligheten. Att slippa packa, att slippa bära och att slippa köra en stor bil genom en hårt trafikerad stad som Stockholm är värt sin vikt i guld. Dock så har vi all förståelse för att ekonomin är en faktor som man måste ta hänsyn till. Faktum är att många flyttföretag kostar ganska mycket pengar.

Där kan man istället hoppa rakt på pudelns kärna och attackera det största problemet med en flytt - nämligen det faktum att man måste genomföra en flyttstädning.

En flyttstädning är en städning där precis allting ska rengöras och städas av; skåp, lådor, fönster - på alla sidor - ugn, spis, kyl- och frys, lister, takarmaturer, avlopp och golvbrunnar: allt som är synligt ska också vara rent. Det är således inte ett projekt som man genomför i en handvändning.

En flyttstädning kräver tid och i och med att det också handlar om så många saker så krävs också kompetens. Något som leder oss till vårt råd: unna dig professionell flyttstädning. Till skillnad mot en flyttfirma så är det inte speciellt dyrt.

Fullt fokus på den nya bostaden

En flytt handlar om att vända blad och börja på en ny kula. Det är i grunden någonting positivt. En flyttstädning kan till viss del ta udden av denna härliga känsla. Därför så rekommenderar vi också professionell hjälp så sådan kan ge en chans till fullt fokus på det viktiga - att kunna njuta av den nya bostaden och fullt ut kunna inreda, möblera och komma på plats.

Flyttstädning är en hushållsnära tjänst och det innebär att den är märkt med Rut-etikett. Konkret så kan du använda ditt rut-avdrag för en flyttstädning i Stockholm och få en faktura där man dragit av halva arbetskostnaden. Taket ligger på 25.000 kronor/år och person.

En rimlig uppskattning av priset då? Ja, säg att du får betala någonstans mellan 1500-2000 kronor för en flyttstädning i en normalstor lägenhet - 70 kvm - i Stockholm. En mindre lägenhet blir billigare och en större lite dyrare. En viktig sak är även att du beskriver hur din bostad ser ut då du begär in en offert; det gör det enklare för städföretaget att räkna på jobbet.

13 Oct 2018