Dags att flytta? Glöm inte städningen

När bostadsaffären är klar och du äntligen ska få komma in i ditt nya efterlängtade hem vill du att allt ska gå riktigt fort. Samtidigt ska det gamla hemmet lämnas rent och fint för nästa person.

Få tillfällen i livet skapar så stor förändring som när du flyttar till en ny bostad. Att rensa, sälja, packa och tömma känns för många som att det går som en dans. Riktningen mot det nya livet känns spännande och underbar. Alla är värda en fläckfri start - så även den som flyttar in efter dig. Med andra ord är det ytterst viktigt att du gör flyttstädningen ordentligt. Tänk att någon längtar att få börja på nytt - i ditt gamla hem. Även om det känns tungt och trist, städa ordentligt och noga så ingen behöver bli missnöjd eller klaga.

Tänk hur du vill ha det

Sätt nivån på din flyttstädning genom att tänka hur du själv skulle vilja ha det. Inga smulor i skåpen eller kladd i ugnen. När du flyttstädar gör du enklast i att tömma boendet helt först. Dammsug sedan noggrant i alla skrymslen och vrår, glöm inte garderober och skåp. Därefter ska du skura alla golv, och ytor där damm samlas - på skåp, rör, element och liknande. Skura ur ugn, kylskåp och frosta av frysen. Vanligtvis stängs dessa av om du inte vet att någon flyttar in direkt. Du ska även skrubba badkar och tvättställ ordentligt och rensa avloppen under båda. Inte minst gäller det att tvätta alla fönster, så de är helt rena utan spår av väder och vind. Torka även av köksskåp och liknande där det ofta finns fettfläckar från fingrar.

När du flyttar in

Du kommer själv att njuta när du beträder ditt nya boende och ägaren innan har flyttstädat noggrant. Att slippa finna spår och känna att man kliver in i någon annans damm är bara såååå viktigt. När du kommer med dina möbler och kartonger vill du kliva rätt in och börja skapa ditt nya hem. Du vill kunna placera kläder och lakan direkt i skåpen utan att behöva torka damm. Du vill kliva in i ett fläckfritt och fräscht badrum där vattnet flödar fritt och det doftar gott. När du lagar din första stek i ugnen ska där enbart finnas dina spår av mat. När du slutligen har ro att sätta dig ner och beundra din nya utsikt genom kristallklara fönster känner du lyckan av ett nytt hem.

20 Apr 2020