Dags att fixa inför flytten?

Står du eller någon en anhörig inför att flytta? Det är ofta mycket att fixa och det kan vara praktiskt att anlita flyttfirma. Många flyttfirmor erbjuder rabatter till pensionärer.

När det är dags att flytta så inser man snabbt att det är många saker som ska falla på plats. Det är inte heller sällan som själva flytten måste ske mitt i veckan och du måste ta ledigt för att bära möbler och kartonger. Många hjälper också äldre anhöriga att flytta som inte har ork att bära eller sköta det praktiska. För att göra flytten smidigare och få tid över till annat som ska göras kring flytten kan det vara en bra idé att anlita en flyttfirma. En del flyttfirmor i Katrineholm, men även i andra städer, erbjuder också rabatter för pensionärer. Det går också att nyttja till exempel ROT-avdraget. Att anlita en flyttfirma behöver alltså inte bli så dyrt.

Vilka tjänster erbjuder flyttfirmor?

Då det finns många olika flyttfirmor kan det variera och många gånger kan man välja flexibla lösningar. Du kanske bara vill ha hjälp med att flytta de tyngre möblerna eller få allt flyttat samt även få hjälp med flyttstädningen. Det är bra att prata med flyttfirman så du kan hitta lösningar som passar dig. Tänk på att ta med det i offerten så flyttfirman kan ge dig ett paketpris. Vissa flyttfirmor kan hjälpa dig att hitta ett passande magasin om du behöver magasinera möblerna under en tid innan du flyttar in i nya boendet. RUT- och ROT avdrag ändras ibland och de allra flesta firmorna kan även hjälpa dig med vad som gäller ang. det.

Dags att hjälpa en äldre anhörig?

Många bor inte på samma ort som sina anhöriga. Äldre kan dock behöva flytta från det stora huset till en mindre lägenhet eller till ett serviceboende ibland. Istället för att behöva ta ledigt en längre period för att hjälpa till med flytten går det att anlita en flyttfirma. Det går att få hjälp med att packa ner allt samt flytta till det nya boendet. Då får ni mer tid över till att sortera och finnas där som stöd. Är du ute i god tid har du dessutom ofta möjligheter att få hjälp även på helger, vilket kan vara passande för dig som inte har tid att vara ledig under veckan. På så sätt slipper både du och den anhörige känner press och stress som annars kan uppstå vid en flytt.

12 Sep 2020