Behöver du hyra skåpbil?

Ska du flytta några saker och vill inte köra med släp? Du kanske föredrar att köra en skåpbil? Det kan ju kännas ganska mycket smidigare med en skåpbil än ett släp, men alla föredrar olika.

Behöver du något större utrymme än bara din bil? Kanske ska du köra en massa lådor och vill spara in på tiden. Har du en transport eller en skåpbil så får du med dig mer än dubbelt så mycket och kan då förminska tiden väldigt mycket.

Släp eller skåpbil?

Det finns olika bra anledningar till vilket val man bör göra. Ett släp är ju enklare på så sätt att man kan koppla bort det. Det brukar ju även vara billigare att hyra. Men en skåpbil är bra på ett helt annat sätt. Ska du t.ex. köra långt så får du med en skåpbil följa hastighetsskyltarna, med ett vanligt släp är du begränsad till max 80 km/h. Det är även ett ganska smidigt ekipage när man kör skåpbil, allt sitter ihop. Det finns olika modeller av skåpbilar, både mindre och med större skåp. Vissa skåpbilar passar exempelvis både B- och C-körkort. De flesta moderna skåpbilar har även backkamera. Då kan du enkelt backa med ditt fordon, vilket även det gör det enklare än med släp.

Hur fungerar det?

Det finns olika ställen du kan hyra skåpbil på. De flesta har även olika villkor och priser. Vissa hyr inte ut till de som nyligen har tagit körkort. Har du nyligen gjort det bör du därför kolla upp det. Det kan även hända att det kostar extra om man nyligen tagit körkortet. I annat fall finns det olika prissättningar. Det finns de som hyr ut över helgen, även över veckor om det skulle behövas. Du kommer med säkerhet hitta någon som hyr ut och passar dina önskemål. Se till att de har en bra försäkring som täcker om det skulle hända något. Kolla även vad självrisken är på denna om olyckan skulle vara framme. Skriv sedan på papper på deras villkor, detta för både din och deras säkerhet. I dessa papper bör det även stå om du har fria mil med fordonet eller behöver betala extra efter ett visst antal mil. En annan sak man kan göra innan man sätter sig i bilen är att gå en vända och kolla ifall det finns tidigare skador. Kommentera gärna om du hittar sådana och du kan till och med ta bild. Läs mer om skåpbil på denna sida: https://www.hyraskåpbilstockholm.se 

7 Nov 2020