Bästa sättet att städa inför flytten

Ska du flytta? Det är alltid en massa saker som ska ordnas med en flytt. Har du flyttat några gånger går jobbet att flytta kanske som på räls. Många storstadsbor, som i Stockholm, eller i Nacka, är vana vid att flytta. Särskilt i unga år är det många som blir tvungna att flytta ofta då bostadsmarknaden inte är anpassad för så många ungdomar som vill flytta hemifrån. Då händer det ofta att man som ung råkar ut för att bo i andra, tredje eller sjätte hand och mycket händer under tiden som man bor på stället. Ikea har till och med en hel kollektion med möbler som är lätta och praktiska att flytta, just för att underlätta för alla unga som är tvungna att flytta mycket.

En flytt kräver alltid en riktigt grundlig flyttstädning

Och när man nu ska flytta, då är det alltid samma visa; man ska städa efter sig. Har man bott som hyresgäst vet man att hyresvärden kan komma och inspektera flyttstädningen. Då kan hon eller han gå och stryka med fingret ovanför dörrarna; ett ställe många unga inte ens tänker på. Än mindre att det faktiskt kan samlas damm där. Om det händer, vet man att det är kört, och att man blir tvungen att städa om allt. Och gör man inte det, blir man tvungen att betala för ett städbolag som kommer städar. Och då är det inte säkert att hyresvärden anlitar det billigaste städfirman och du blir tvungen att betala oavsett pris.

Med Rut-avdraget får du både flytt- och hemstädning

Då är det faktiskt smartast att själv anlita den där flyttfirman och du som gör det kan dra av haöva priset, med Rut-advraget. Om du anlitar en flyttstädningsfirma, säg i Nacka, då kan du förhandla både om det som ska städas och på sätt som blir godkänt av både hyresvärd och av ägaren som tar över bostaden som du har sålt. Då städar de enligt reglerna satta av Mäklarsamfundet, vilket göra vem som helst nöjd och skulle någon klaga på den, är det bara att hänvisa till Mäklarsamfundets regler om flyttstädning.

Ska du flytta från Nacka finns det ett 70-tal städfirmor som du kan välja mellan. Varför inte välja den som är bäst? Ess plus finns till exempel i Nacka, har egna kvalitetstkontroller, för att undvika fusk och slarv och ser därför till att deras städning alltid blir godkänd och utförd enligt gällande branschregler. 

27 Nov 2018