Att flytta från Norrtälje

Det är inte ovanligt att man väljer att flytta till Norrtälje, särskilt från Stockholm. Det ligger nära, är naturskönt och kan erbjuda en söker miljö för barnen att växa upp i. Men det kan komma en dag när det är dags att flytta härifrån. Då gäller det att flytten sköts på ett bra sätt och att man har koll på de aktörer man anlitar för att hjälpa en. Har du redan gjort följande?

Anlita flyttstädning

Givetvis är det högst frivilligt att anlita en entreprenör för att sköta flyttstädningen. Många anser dock att det är värt det med den övrig stress som infinner sig vid en flytt. Att kunna slappna av och fokusera på att transportera bohaget kan vara värt mycket, snarare än att börja städa lägenheten riktigt ordentligt. En flyttstädning är ju inte som en vanlig städning. Det ställs vissa krav på att den som säljer en bostad ska lämna den i ett visst skick. Något officiellt regelverk finns kanske inte, men om den lämnas smutsig har den som köper bostaden skäl att ställa krav eller kanske anlita en städfirma på egen hand, där du får stå för kostnaderna.

Transportera bohaget

Beroende på vart du ska flytta, och hur mycket du har att transportera, kan det finnas skäl att anlita en flyttfirma. Flyttar du från Norrtälje till exempelvis centrala Stockholm, kan det vara skönt att slippa manövrera den stora bilen på egen hand. Är det mycket trafik och du inte är van att köra i rusningstrafik i centrala delarna av Stockholm, kan det kännas särskilt angeläget att låta en entreprenör ta hand om saken.

Numera omfattas flytthjälpen av rut-avdraget. Flyttstädning har gjort det sedan starten, men nyligen expanderades regelverket till att även innefatta själva flytthjälpen. Det här gör det betydligt billigare att leja ut arbetet på en entreprenör. Som vanligt gäller att du ska ha fyllt 18 år och att du har betalat in tillräckligt mycket skatt för att avdraget ska kunna göras.

Mäklare

I Norrtälje finns flera mäklare att använda sig av vid en flytt härifrån. Vissa funderar säkerligen på att sälja huset själv, men då gäller det att man tar sig tid att läsa på och att hela processen utförs noggrant. Undviker man att ta hjälp av en mäklare finns det potential att spara flera tiotusentals kronor, givetvis beroende på vad huspriset är. De flesta mäklare, och så även i Norrtälje, tar en procentuell provision på försäljningen. Det har dock kommit fram mäklarfirmor som alltid tar en viss summa i provision, oavsett vad ditt hus säljs för.

Läs mer på http://www.flyttstädningnorrtälje.biz/.

3 Nov 2017